Artikuj

PËRSE NJERËZIT I DASHUROJNË ORËT MEKANIKE?

PËRSE NJERËZIT I DASHUROJNË ORËT MEKANIKE?
Një orë mund të tregojë stilin dhe statusin tuaj. Orët kuarc (me bateri) janë të sakta, të lehta për tu mirëmbajtur dhe vijnë me çmime të arsyeshme. Ama, pse kaq shumë njerëz preferojnë dhe dashurojnë orët mekanike sesa orët kuarc? Përse orët mekanike shihen si një simbol i statusit të një mashkulli?
Orët mekanike mund të duken si një orë dore e zakonshme, e përditshme, por këto orë mburren me trashëgiminë e tyre. Ato tregojnë se si ka evoluar mbajtja e kohës me kalimin e viteve nga dielli te lavjerrësit dhe së fundmi nga orët e xhepit te orët e sotme të dorës. Megjithëse orët mekanike kanë nevojë për më shumë kujdes dhe mirëmbajtje, ato shpesh shihen nga entuziastët e orëve si koleksione dhe sende trashëgimore. Ata janë aksesorë në modë që sigurisht të tërheqin vëmendjen e kujtdo në një event apo takim zyrtar.
Ashtu sic thotë slogani nga Patek Philippe, "Ju kurrë nuk zotëroni asnjë Patek Philippe. Ju thjesht kujdeseni për të për brezin e ardhshëm." Po kështu, orët mekanike Tufina janë orë për brezat. Ashtu si disa vajza veshin fustanet e dasmës së nënave të tyre, veshja e një ore mekanike të përcjellë nga brezat është një simbol i statusit dhe lidhjes trashigimore. 
Orët mekanike janë një kryevepër me një histori të pasur. Rreth 400 vjet më parë, prodhuesit e orëve goditën gjashtë momente historike për të hartuar këto kryevepra. Ata ishin në gjendje të përfshinin:

Përsosja: procesi i bërjes së një pjese të hollë kërkon mjeshtëri, njohuri dhe përvojë të bollshme. Struktura: struktura e katër funksioneve: muaji, data, java dhe shfaqja e fazës së hënës në momentin e saktë, funksionon në mënyrë të pavarur por bashkëvepron në mënyrë harmonike. Shtimi i Kalendarit të Përhershëm: është një nga tiparet më të komplikuara të këtyre orëve dhe është krijuar për të lejuar llogaritjen e ditës së javës për një datë të caktuar në të ardhmen. Kronograf: i krijuar për të lejuar orën të përdoret si kronometër së bashku me të qenit orë shfaqjeje. Tourbillon: është një tipar për të kundërshtuar efektet e gravitetit. Përsëritës: një tjetër tipar i komplikuar i një ore mekanike që dëgjon me zë orët dhe minutat me shtypjen e një butoni.

Në këtë botë të teknologjisë së lartë, orët inteligjente dhe orët me bateri janë të njohura. Gjithësesi, orët mekanike ende mbajnë një vend të dukshëm brenda industrisë dhe për adhuruesit e orëve në të gjithë botën.