Artikuj

Një orë minimaliste dedikuar Havanës Kubane.

Një orë minimaliste dedikuar Havanës Kubane.
Havana automatike nga Pionier Germany përpiqet të përcjell mesazhin e thjeshtësisë. Bukuria thelbësore e kësaj ore dhe modeli i saj minimalist bëjnë një dhuratë të mrekullueshme dhe të paharrueshme. Elementet e nevojshme janë këtu në këtë model si data, dita dhe muaji. Funksionaliteti i kësaj ore është i pamohueshëm. Kjo është një orë vërtetë e moderuar. Vëmendja ndaj formës, ngjyrës dhe modelit është e gjithë zemra e një kryevepre minimaliste.

Përse Tufina e quajti një orë minimaliste pas një qyteti shumëngjyrësh? Sepse Havana përfaqëson shumë më tepër sesa mënyrën e jetesës së pasur të kazinosë të viteve 50-të dhe 60-të. Për të gjetur gëzim në Havana nuk keni nevojë për stilin e jetës së pasur luksoze. Ora e Havana është po aq e pastër sa muzika e Kubës. Bukuria e orës Havana është në rrënjët e jetës së përditshme të qytetit Havana. Kjo orë është drejt e në pikë. Do të ndikoheni nga thjeshtësia e dizajnit, por edhe nga koncepti minimal i ngjyrave që tregon kjo orë lehtësisht.

Kjo nuk është një orë për tangërllëk, por për të treguar klas. Me këtë orë, Pionier dëshiron të deklarojë se më pak ndonjëherë është vërtetë më shumë. Një fytyrë klasike me akrepa klasik. Një funksion i thjeshtë i kohës dhe kalendarit dhe asgjë e tepruar në lidhje me të, por ende e bukur në stilin e saj unik. Nuk ka elementë të panevojshëm në këtë orë. Gjithçka që shihni ka një qëllim. Forma e orës dhe butonat e shtypjes janë po aq klasike dhe në një dizajn linear. Minimalizmi nuk ka të bëjë me krijimin e diçkaje të ndërlikuar. Ora Havana është aq e thjeshtë dhe harmonike sa një ditë me diellë e kaluar në Havana.

Zbulojeni duke klikuar këtu: www.tufina.al/collections/havana